ДЕСИСЛАВА ИВАНЧЕВА: НЕ СЪМ УПРАВЛЯВАЛА МЛАДОСТ ОТ АРЕСТА

Ivancheva bgnes

Досегашният ПР на район „Младост” Петър Кърджилов стана зам.-кмет, отстраняват Румен Русев

Преди заседанието на Специализирания съд, който ще разгледа искането за отстраняване от длъжност на задържаната кметица на столичния район „Младост”, Десислава Иванчева отрече да е управлява от ареста. Тя допълни, че наистина е подписвала документи до район „Младост“, но те са само за административни неща.

„Подписала съм декларация, че нищо по делото няма да коментирам и нямам разрешение от главния прокурор да говоря с медиите“, обясни Иванчева и допълни, че е говорила специално с председателя на Столичния общински съвет Елен Герджиков, че може да освободи временния кмет на „Младост“ Владимир Клисуров.

По-рано днес Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за отстраняване от длъжност на Иванчева. Според прокуратурата в арестното помещение, където изтърпява мярка за неотклонение, Иванчева е изготвяла документи в качеството си на кмет, предавала ги е на лица с разрешен достъп за свиждане, след което те са достигали до общинската администрация.

„Пълни глупости са, че ще навредя по някакъв начин на община „Младост“, изтъкна тя и добави, че не е подписвала документи за строителство. Иванчева декларира пред съда, че иска майка ѝ Любка Иванчева да й бъде личен защитник, така че двете да се виждат по-често.

Днес стана ясно, че Петър Кърджилов е новият заместник-кмет на столичния район „Младост“. Заповедта за назначаването му е от 14 май. Той обясни, че волята на Петрова може да бъде изпълнена, защото тя все още изпълнява длъжността зам.-кмет на район Младост и не е отстранена. Петър Кърджилов ще бъде временен зам.-кмет на община „Младост“, докато не се реши дали спецсъдът ще приеме искането на спецпрокуратурата за отстраняване от поста кмет и зам.-кмет на Десислава Иванчева и Биляна Петрова.

ПР-ът на общината Петър Кърджилов съобщи, че е отстранен от длъжност Румен Русев, временно изпълняващият кмет на район Младост, който беше посочен от избрания от Столичен общински съвет Владимир Клисуров.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *