ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ: ВЕЧЕ СМЕ ФАКТОР, КОЙТО ЩЕ ВЛИЯЕ ВЪРХУ ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПРОЦЕСИ

DB bgnes

След като спечелиха един евромандат те започват мобилизация за местните избори

Благодаря на гражданите, които са отишли да упражнят своя вот. Благодаря като председател на ДСБ на нашите партньори. Показахме и доказахме, че сме един много добър отбор и отворихме възможност за бъдеща работа на следващите избори. Това заяви председателят на ДСБ Атанас Атанасов, цитиран от БГНЕС.

Благодаря на всички от листата, добави Атанасов. Ние сме хора, за които властта не е самоцел. Хора, които с достойнство могат да заемат всяка една позиция. Голяма благодарност на всички наши активисти и доброволци, на всички от структурата на трите партии. Резултатът, който постигнахме е задоволителен, вкара ни в А-политическата група на България, подчерта Атанасов. Превръщаме се в политически фактор, който оттук нататък ще влияе върху политическите процеси в България, каза още Атанасов.

От обединението считат резултата от изборите за задоволителен и такъв, че превръща обединението в политически фактор, който ще влияе и върху политическите процеси в България. Резултатите от евроизборите дават добра изходна позиция за вота през есента – за местната власт, смята и лидерът на „Да, България“ Христо Иванов. Той обеща, че ДБ ще надгради резултата и вътрешните избори ще го докажат.

Хората искат промяна – това личи по ниската избирателна активност и по гласовете, които отидоха към независи кандидати. Тази промяна е неизбежна и колкото по-бързо се случи, толкова по-добре, заключи той.

И Христо Иванов и Атанас Атанасов благодариха както на участниците в евролистата, така и на доброволците и активистите за неуморната работа по време на кампанията. Европа тепърва трябвало да осъзнае как да се гарантира върховенството на закона, как да отстояваме единството на континента и как да се справяме с кибератаките.

Водачът на листата Радан Кънев заяви амбиция ДБ да са стабилна алтернатива в българската политика. Той също заяви, че няма време за почивка и „всички разбираме, че вече сме в кампания за местните избори“. Кънев подчерта извода от изборите за Европейски парламент, че БСП не може да бъде алтернатива на ГЕРБ. На въпрос как ще работи с депутатите от ГЕРББСП, ДПС, и в това число Пеевски, с които ще са заедно в ЕНП Кънев заяви: „Не съм имал честта да работя с г-н Пеевски, не съм го виждал да работи. Мисля, че шансовете за това са малки, но причината не е в мен. По отношение на всичко друго, Европейският парламент не е място, където се събират национални фракции да се борят помежду си, а то е място, където се защитават политики, и ние много ясно сме казали за какво отиваме ние в Европейския парламент и сме получили политическо доверие за една много категорична политика за силна и единна Европа“, допълни той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *