ДЕЛОТО ЗА ИЗТОЧВАНЕТО НА КТБ ВСЕ ПАК НЕ ТРЪГНА

Delo KTB BGNES

Освен нередовното призоваване на Василев, се оказа, че друг от подсъдимите няма адвокат, тъй като защитникът му е починал

Специализираният наказателен съд не даде ход на разпоредителното заседание по мегаделото КТБ. Делото не тръгна по няколко причини, основната от които беше неполучаване на отговор на съдебната поръчка до Сърбия за Цветан Василев. Василев е нередовно призован, защото не са му връчени призовката и обвинителният акт.

Бившият банкер е нередовно призован. Василев е търсен на адреса в София, но по сведения и на домоуправителя от около 4 години не е забелязван там. Адресът на Василев е издирван и чрез трите мобилни оператора, като те са питани дали Василев е ползвател на телефонни номера и какъв адрес е посочил. Операторите са отговорили, че той не е техен клиент. Искана е справка и от НОИ, но все още няма отговор на нея. Изпратено е и искане за справка от Гранична полиция кога лицето е напуснало страната и има ли данни за преминаване през КПП за 01.01.2007-20.11.2017. Регистрирано е едно влизане у нас през летището юни 2014 г.

Прокуратурата поиска да не се дава ход на разпоредителните заседание, заради нередовното призоваване на Цветан Василев. Защитниците на 18-те подсъдими също поискаха да не се дава ход на разпоредителното заседание заради нередовното призоваване на Василев и заради липсата на защитник на един от подсъдимите. причината за това е смърт на въпросния защитник.

„Интересът на прокуратурата е да тръгне съдебното следствие”, каза прокурор Иван Гешев. Той е сигурен, че доказателствата, с които разполагат ще дадат отговор на въпросите, които се задават в обществото. „Затова интересът на прокуратурата е да тръгне наказателното производство и ще направим всичко възможно като страна в този процес да осигурим тръгването на този наказателен процес”, посочи Гешев. На въпрос за граждански иск, от прокуратурата посочиха сумата от 4,4 млрд. лв. от синдиците.

Прокуратурата са изобретатели във всяко отношение, включително по отношение на двигатели с вътрешно горене. Това заяви Цветан Гунев, бивш подуправител на БНБ преди заседанието на мегаделото за КТБ във връзка с това, че прокуратурата сравни делото с „кацане на Луната”. На въпрос, че след като няма проблем с надзора защо има фалирала банка, Гунев отговори: Попитайте тези, които извършиха погрома. „Нарисуван от някои хора”, така пък отговори на въпроса как вижда Моделът КТБ, така както е описан в обвинителният акт Константин Симеонов, адвокат на Цветан Василев.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *