Два силни взрива избухнаха в центъра на София!

БаретиДва силни взрива са били чути в кв. „Лозенец“. Първата експлозия е била малко след 15.15 ч., а следващият взрив след 15.35 ч. И двата са били в района на ул. Галичица след пряката ул. „Бабуна планина“, предават от ПИК. На място има засилено полицейско присъствие, служители на реда предупреждават хората да не излизат от блоковете и да не стоят по балконите.

Спряно е и движението в района. От пресцентъра на МВР съобщиха, че се проверява изоставен куфар, но не дават повече информация. Полицаи от бившето ДОТИ – звено за обезвреждане на взривни устройства влизат в двора на сграда на Физически факултет, която се намира точно на ъгъла на ул. „Галичица“ и ул. „Бабун планина“.

От МВР заявиха, че е имало обезвреждане, но няма нищо притеснително.

„Вероятно е имало изоставен куфар, който е трябвало да бъде обезвреден с взрив. В момента ситуацията в София е спокойна. Гражданите могат да се чувстват в безопасност“, заяви пред ПИК Ивайло Спиридонов, началник на СДВР.

След 16 ч. на мястото на събитието, органите на реда са разчистили периметъра около експлозията и движението вече е пуснато.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *