ДАНЪЧНИ СЕ ПРАВЯТ НА ПЪТНИЦИ ПО МАРШРУТА СОФИЯ-ПЕРНИК, ПРОВЕРЯВАТ ЧАСТНИ ПРЕВОЗВАЧИ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Служители на НАП са разкрили  нови случаи на нерегламентиран превоз по маршрута София- Перник. В ролята на тайни клиенти те са устонивли, че леки автомобили превозват пътници на цената на автобусен билет на определени интервали от време. Служителите на НАП се возили  в няколко автомобила от спирки на градския транспорт, заплащайки цена от 3 лв. Без да получат касови бележки за това.

Всеки нарушител ще бъде санкциониран с до 500 лв., а превозното средство ще бъде запечатано за срок от 30 дни, съобщават от Приходната агенция. Те отново ще сезират и ИА „Автомобилна администрация“ за нарушенията.

Акцията на НАП срещу нелегалните превози започна преди 10 дни и ще продължи в следващите месеци. В приходната агенция има сигнали за над 100 превозни средства, които осъществяват нерегламентиран превоз в страната и чужбина, без да отчитат приходите си.

Вече текат и инспекции за съответствие на имущество и доходи на 172 собственици на микробуси, които системно преминават през ГКПП. За потенциално нерегламентираните превози са сигнализирали от „Гранична полиция“ – има физически лица с голям брой микробуси, движещи се към Западна Европа поне веднъж седмично. Някои от собствениците обаче не са декларирали никакви доходи в последните 5 години, а притежават солиден автопарк и недвижими имоти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *