ДАНЪК УИКЕНД ВСЕ ПАК ЩЕ ИМА

Goranov BGNES

Радан Кънев поиска оставката на финансовия министър

Противно на факта, че при гласуването на промените в Закона за ДДС миналия месец депутатите го отхвърлиха след бурни реакции срещу въвеждането му данък „уикенд“ ще бъде въведен. Това ще стане чрез наредба на Министерството на финансите. В нея се поставя изискване да се върне пропорционално възстановеният данъчен кредит върху стоки и услуги, ако се използват едновременно за лични и служебни цели. Припомняме, че законовите промени бяха отхвърлени от парламента след бурна реакция в обществото срещу въвеждането на данък ”уикенд”.

От първоначалното предложение на финансовото ведомство е отпаднало само задължението да се подават пред данъчните служби декларации за точно определени активи. Промените в правилника стъпват на одобрени от депутатите изменения в закона за ДДС, които са останали незабелязани покрай многото корекции в текста

По този повод лидерът на ДСБ Радан Кънев поиска оставката на финансовия министър Владислав Горанов. „Ето това е темата за доверието: Нови коледни изненади от „Влади“… надявам се, че колегите от РБ, които „преговарят“ за нова порция лъжи, разбират едно: Оставката на г-н Горанов е минималното мислимо условие за провеждане на десни политики, разумно и отчетно харчене на общите пари и стратегическа стопанска политика“, написа Кънев в социалната мрежа. „В случая той въвежда един отхвърлен от парламента данък с правилник. Това е нещо, което Конституцията не допуска, но политическия знак е покъртителен.” Джпълни лидера на ДСБ пред „Фокус”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *