Грешка във фейсбук приложение разкри лични данни на потребителите

FacebookFacebook Inc. съобщи за сериозна грешка в едно от своите приложения.

Заради нея личните данни на 6 милиона потребители на най-голямата социална мрежа са станали достъпни за всички, както цялата им кореспонденция и самите им профили. По данни на висши служители във Facebook, изтичането е било по причина на техническа грешка на инструмента Download Your Information.

В резултат от нея са излезли на показ номерът ни телефона и имейлът  на потребителите. От компанията  уверяват, че техническият проблем вече бил отстранен, а пострадалите от грешката са били уведомени с имейл. Цяла седмица обаче никой не получил никакво предупреждение и потребителите били изцяло на показ. Започнали телефонни позвънявания от непознати, хора, които криели самоличността си и контактували инкогнито, изведнъж били разконспирирани.

Доста сериозно пострадали женени свалячи и възрастни жени, които се забавлявали, правейки се на момиченца и всякакви, които използвали профилите си с користни цели или от работното си място, където било забранено. Техническите лица в мрежата поднасят извиненията си, но не се знае дали това не е било и хакерска атака. Така или иначе, ако непознат глас ви звънне по телефона, не се чудете откъде има номера ви. Данните в интернет не винаги са достатъчно защитени и се оказва, че е лесно да ви разкрият.

Източник: skandalno.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *