ГЕРМАНСКАТА ПОЛИЦИЯ ПРЕОДТВРАТИ АТЕНТАТ В МОЛ В ЕСЕН

Mol Essen Police germaniya bgnes

„Ислямска държава“ е поела отговорност за организацията на нападението

Германската полиция заяви, че е предотвратила терористично нападение, като е решила да затвори търговски комплекс в град Есен, действайки по сигнал, съобщава БНТ, като цитира ДПА. Говорител на полицията посочи, че властите са имали „много конкретни доказателства“, че днес се е подготвяло терористично нападение в мола.

По-рано днес полицията съобщи за ДПА, че е получила сигнал от „външни служби“, че търговският център щял да бъде нападнат от терористи. Предупреждението е било получено преди отварянето на търговския център, но полицията го отцепила, за да може да изведе почистващите екипи и работниците от ранните смени и да извърши щателна проверка.

Във връзка с инцидента двама мъже в близкия град Оберхаузен били задържани за разпит, но полицията заяви, че те не са потенциалните извършители.

Осуетената терористична атака в западния германски град Есен е била планирана с подкрепата на екстремисти от ДАЕШ („Ислямска държава“), съобщава ДПА, позовавайки се на „Билд“. Според германския ежедневник, който се позовава на източници от службите, роден в Германия поддръжник на групировката е поддържал електронни контакти от Сирия с няколко души в района на Есен с цел организиране и извършване на атака. Германецът, който работи с лидерството на ДАЕШ в Сирия, е изпратил чрез чат инструкции за направата на бомба.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *