ГЕРБ: „Ваканцуването” ще е параван за политическа репресия в администрацията

ГЕРБГЕРБ категорично настоява правителството да спре политическите уволнения в цялата страна и призовава изпълнителната власт да преустанови „репресиите срещу дългогодишните експерти и обезкървяването на държавната администрация“.

В декларация на партията се посочва, че „подобни действия застрашават нормалното изпълнение на европейските проекти и са сериозен риск, който може да компрометира усвояването на европейските средства“.

От партията на Бойко Борисов заявяват още, че „тройна коалиция на БСП, ДПС и „Атака“ ще използва парламентарната ваканция като параван за продължаващата политическа репресия в администрацията“.

„Политическата метла в момент, когато изпълнителната власт няма възможност да бъде подложена на парламентарен контрол, разкрива в пълни размери политическото безочие на новото управление“, пише в декларацията.

Поредното доказателство за това били уволненията на експерти в Благоевградска област.

Наред със смените в администрация в областния град, коалиционните партньори от БСП и ДПС не пожалиха и малките общини, заявяват от ГЕРБ.

Вили Цанкова, старши-експерт в бюрото по труда в община Гърмен, е освободена след 21 години стаж в социалната система. От ГЕРБ твърдят, че тя е била принудена да напусне след личните заплахи на доскорошния кмет и новоизбран депутат от ДПС Ахмед Башев.

По политически причини и без никакво предизвестие е уволнен и директорът на държавното ловно стопанство в Сатовча Пламен Поюков, се съобщава още в разпространената позиция.

Източник: mediapool.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *