Георги Кадиев: Срам ме е от Станишев!

Георги КадиевНапусналият парламента и ръководството на БСП Георги Кадиев заяви в ефира на bTV, че изпитва срам заради постъпките на Станишев.

Според Георги Кадиев, лидерът на червената партия е спасил единствено себе си.

Той заяви категорично, че не приема изтъкнатите от Станишев аргументи за взимането на решението му да стане евродепутат.

Георги Кадиев подчерта, че е повече от смешно в продължение на половин година да обясняваш, че няма да станеш евродепутат, а след това изведнъж да се обърнеш обратно.

Напусналият ръководството на БСП уточни, че нищо не се е променило и в този ред на мисли изтъкнатите от Станишев аргументи нямат никаква стойност.

Георги Кадиев подчерта, че не съжалява, че е напуснал парламентарната група на Коалиция за България, имайки предвид как колегите му се обиждат на парцали и цървули. Нещо повече, той дори е щастлив, че вече не е там. Единственото, за което съжалява Георги Кадиев е, че е напуснал Националния съвет на БСП, тъй като е имал да каже още някои неща.

Той за пореден път заяви, че е крайно време Сергей Станишев да си подаде оставката като председател на партията-столетница.

Георги Кадиев е повече от убеден, че кризата, в която се намира КТБ (Корпоративна търговска банка) и по сценарий на Делян Пеевски и именно той е човекът, който събори финансовата институция.

Тук обаче основният въпрос е защо държавата му помага в този саботаж, попита Георги Кадиев.

Той подчерта, че институциите също са помогнали на Делян Пеевски със своето бездействие.

Ако наистина държавата е изтеглила наведнъж финансовите си средства от КТБ, то това несъмнено е допълнителен удар по тази банка, смята Кадиев.

В заключение той посочи, че следващият парламент непременно трябва да сформира комисия, която да разследва институциите. Този парламент не може да направи подобно нещо, тъй като няма необходимия авторитет, пише pik.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *