В ПЪРВИЯ ДЕН НА СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО ПРОТЕСТ НА ЖИВОТНОВЪДИ ПРЕД МЗХ

jivotnovydi int

Фермерите настояват за промени в спорни за сектора промени, служебния министър пита защо не са опитали първо да говорят с него

Животновъди, отглеждащи овце и кози, протестираха пред Министерството на земеделието. Фермерите не са съгласни с проектонаредбата за условията и реда за прилагане на схемите за директни плащания.  Освен това животновъдите искат да отпадне ограничението за директна продажба на продукцията само в съседни области.

Христо Бозуков упрекна недоволните овцевъди пред министерството, че не са поискали разговор и не са го предупредили за протеста си. Пред журналисти минстърът каза, че основания за протеста има и че той ще работи за промяна в правилата, които създават изкуствено напрежение в сектора.

След първото заседание на служебното правителство, министърът на земеделието Христо Бозуков се срещна за кратко с петима представители на недоволните. Той обяви, че е запознат с исканията на животновъдите и ще вземе мерки за коригиране на изискванията в Наредба 3. Очаква се до дни да бъдат променени критериите за директните плащания на животновъдите, отглеждащи овце и кози за мляко.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *