ВЪЗРАСТЕН МЪЖ СЕ УДАВИ КРАЙ БУРГАС

More bgp

Опасни вълнения по Южното Черноморие в края на август

Възрастен мъж се е удавил тази сутрин в Бургас на Северния плаж между 1 и 2 спасителен пост, съобщи „24 часа“. Спасител от плажа разказа, че след като удавникът е бил изваден от водата е бил реанимиран и до идването на линейката е имал слаба сърдечна дейност, но в крайна сметка издъхнал.

Това е поредната жертва на мъртвото вълнение, което се наблюдава по цялото Южно Черноморие.  И днес флагът по плажовете в Бургас и на юг е червен, къпането е забранено. Въпреки опасностите туристите все още не спазват указанията ни, някои смятат, че на тях нищо няма да им се случи и пренебрегват указанията ни, недоволстват спасители.

През последните дни на август ще има силни вълнения според Мая Антова от Българския червен кръст (БЧК). „През август се обръща, така да се каже, вятърът. Нашият съвет, на експертите, и на хората, които се занимаваме с водно спасителна дейност, е да се използват охраняеми плажове, да се слушат инструкциите на спасителите и да се спазват указанията на флаговата сигнализация“, заяви Антова пред БНР.

По думите ѝ сега в морето има особено силни вълнения, защото вълните се образуват от вятъра. „При много силно вълнение, което наблюдаваме през последните дни, прибоят има голяма ударна сила, която може да повали човек, да го удари в дъното, да му причини контузии, излизането е много трудно“, подчерта още Мая Антова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *