ВЪЗРАСТЕН МЪЖ ЗАГИНА ПРИ ПОЖАР В ЖИЛИЩЕН БЛОК В РУСЕ

Ruse bgnes

Сигналът за инцидента е подаден малко преди 22 часа, а причината е гръмнала газова бутилка

Взривът е станал на осмия етаж в блок „Сакар планина“. В апартамента се е намирал само собственикът, който от години живее сам. В момента на инцидента той се е намирал в банята. След избухването на бутилката, която е била в кухнята, се е разгорял пожар. Пламъците са били подхранени от ламперията и дървения материал в жилището, тъй като собственикът е бивш дърводелец. Вътре е имало и печка на дърва и въглища. Осемдесетгодишният мъж се е задушил от дима, предава БГНЕС.

На място бяха изпратени два противопожарни автомобила и един специализиран автомобил с аварийна стълба, за да са качат огнеборците до последния етаж. Заради пожара и гъстия дим се е наложило хората от блока да бъдат евакуирани. За да локализират 80-годишния мъж в апартамента, се наложи пожарникарите да използват термокамера. За нещастие той е бил открит в банята вече мъртъв, а екипът на „Спешна помощ“ само е констатирал смъртта му от задушаване. Тялото бе изнесено и откарано с линейка.

Голяма част от жилищата са били наводнени и са пострадали от дима, което принуди хората от блока да прекарат нощта извън дома си.

БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *