ВЪЗМОЖНА ТЕРОРИСТИЧНА АТАКА В ГЕРМАНИЯ: КРАДЕН КАМИОН СЕ СЕ ВРЯЗА В 9 КОЛИ

Germaniya bgnes

Пострадали са 9 души, жертви няма

Откраднат камион се вряза в чакащи на светофар автомобили в центъра на германския град Лимбург, оставяйки множество ранени хора, съобщи полицията и добави, че водачът е задържан. Полицията обяви, че седем души са хоспитализирани, но по-късно са освободени за домашно лечение.

Местните власти съобщиха в понеделник вечерта, че 17 души са ранени, но по-късно коригираха данните. Полицията поясни, че шофьорът очевидно е задигнал камиона малко преди катастрофата, но не е ясно на този етап дали катастрофата е инцидент или умишлено деяние.

Телевизия ZDF съобщава, позовавайки се на източници от службите, че властите вярват, че инцидентът е свързан с тероризъм. ДПА също информира, позовавайки се на източници, че камионът е бил управляван от сириец, който е в Германия от 2015 г., но към този момент няма индикации да има терористичен мотив, но не се изключва.

Истинският шофьор на камиона, чието име не се споменава, беше цитиран от всекидневник „Франкфуртер нойе пресе“ (FNP) да казва, че извършителят го „извлякъл“ от кабината на камиона му. Той каза, че извършителят бил около 30-годишен мъж с къса тъмна коса и брада.

„Попитах го: “Какво искаш от мен?“, каза той пред FNP. “Той не каза и дума”.

След инцидента похитителят на камиона бил намерен да седи до дърво. От носа му течала кръв, ръцете му били окървавени. На въпрос как се казва, той отговорил Мохамед. Минувачи били казали след инцидента, водачът е казвал Аллах “няколко пъти” и е говорил арабски, съобщава FNP.

Властите призоваха използващите социалните медии да не се надпреварват в заключения за мотива на случилото се. „Не изключваме нищо“, каза говорител на полицията пред агенция ДПА. „Но ви призоваваме: не взимайте участие в спекулации“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *