ВРЕМЕТО СЕ РАЗВАЛЯ – ЩЕ БЪДЕ ОБЛАЧНО И ЩЕ ВАЛИ ДЪЖДА, НА МЕСТА И СНЯГ

Rila

Максималните температури ще са от 10 градуса в североизточнте райони до 20 – в югозападните

През нощта и в сутрешните часове само на отделни места ще има валежи от дъжд, а над югозападните райони и облачността временно ще се разкъса. Около обяд облачността навсякъде ще се увеличи и на много места ще има валежи от дъжд, значителни по количество в Рило-Родопската област. Ще духа до умерен, предимно северозападен вятър, който след обяд и вечерта ще се ориентира от североизток и ще се усили до силен. С него ще продължи да нахлува студен въздух.

През нощта срещу понеделник валежите ще продължат, в южните райони ще са значителни. Във високите полета на Западна България и Предбалкана с понижението на температурите дъждът ще преминава в сняг.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно, на места с валежи от дъжд. Преди обяд вятърът ще е умерен, от юг-югозапад, по-късно през деня ще се ориентира от североизток и ще се усили до силен. Максималните температури ще са между 9 и 13 градуса. Температурата на морската вода е 8 градуса. Вълнението на морето ще бъде два бала, а вечерта ще се усили до три.

Над планините ще преобладава облачно време. В сутрешните часове само над масивите в Югозападна България ще има временни разкъсвания и намаления, но по-късно облачността и там ще се увеличи. На много места ще има валежи от дъжд, над 2000 метра – от сняг, в Рило-Родопската област количествата ще са значителни. Ще духа силен, по високите части бурен вятър от запад-северозапад, който вечерта в масивите от Източна България ще се ориентира от североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9 градуса, на 2000 метра – 1-2 градуса, но привечер и през нощта срещу понеделник ще има съществено понижение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *