Водата лекува поне 20 болести

Водата лекува поне 20 болестиТова са установили японски учени, които наскоро популяризираха откритието си в мрежата. Според тях пиенето на безценната течност особено по схема и правилно – може да избави хората от редица заболявания. Така например изпиването на чаша вода, и то топла, рано сутрин на гладно се препоръчва при различни състояния. Вече доста популярни българи са се вслушали в съвета на учените и от години пректикуват пиенето на вода на гладно. Сред най-известните привърженици на тази практика са Лили Иванова, Гала, Ирина Флорин. Някои препоръчват към ценната течност и няколко капки свеж лимон.

Топлата вода сутрин подобрява всички функции на организма и му помага да се справи с проблемите. Методът е известен още от древни времена, но съвсем наскоро научно доказаха ползите му японски учени. Според тях този навик помага много при главоболие, артрит, епилепсия, бронхит, астма. Още при менингит, бъбречни заболявания, гастрит, диария, диабет и други.

Японските учени препоръчват след събуждане, дори преди миенето на зъбите, да се започне с поемането на чашата топла вода. След това обаче не бива да се приема храна поне 45 минути. А след това вече може да се похапне, но течности трябва да се пият поне час и половина по-късно.

Изследователите са установили, че ако се спазва примерната схема, хората с високо кръвно налягане започват да чувстват облекчение след 30 дни. С това обаче не се изчерпват ползите от водата. Тя предпазва още от инсулт и инфаркт, особено ако се пие редовно и в по-големи количества. Според учените е добре да се пие по чаша вода вечер точно преди лягане. По този начин се спомага за намаляване на кръвното налягане и на риска от инсулт или инфаркт, а действа и подмладяващо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *