Внимание! Баща и син се заразиха с ПТИЧИ ГРИП!

Етикети: , , , , , , , ,

ПТИЧИ ГРИПТотална истерия и паника са обхванали морският град Бургас и околията му. Причината, за всичко това, се оказва доста сериозна, а именно – птичи грип! Бургазлии са изправени пред реална опасност да лепнат опасният вирус, а първите две жертви вече са в болница в града!

37-годишен мъж и 16-годишният му син са приети в лечебно заведение със страшната диагноза – птичи грип. Бащата и момчето се заразили, след като намерили мъртъв лебед и решили да го изядат. Животното било починало именно от опасната болест, а след като го изпържили и изконсумирали двамата също се разболели!

Освен двамата заразени, се появиха и сериозни съмнения за домашни кокошки, преносители на опасната болест. Животните, за които се предполага, че са заразен с птичи грип се намират в бургаското село Константиново, което пък е в непосредствена близост до езеро Мадра. От кокошките са взети проби, а резултатите от тях се очакват в най-кратки срокове, съобщават от pik.bg.

Междувременно, експерти обясняват, че рискът от заразяване за хората е нищожен, понеже птичият грип ходел само по диви птици. Е, както виждаме това не е съвсем така, след първите две жертви на вируса, приети в болница и съмненията за кокошки, носители на болестта. Иронично, но двамата заразени и съмнителните домашни птици се появиха в Бургаско, точно след като местната управа затегна мерките, против разпространение на птичият грип.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *