Влади Въргала зове в защита на банкера Цветан Василев

Влади ВъргалаГраждански комитет в защита на банкера Цветан Василев и с говорител Влади Въргала се появи днес, стана ясно на пресконференция в БТА.

Инициаторите – повечето от които хора, работили или спонсорирани от Василев – обявиха, че ще поставят началото на форум под надслов „Кой кого поръчва в България“.

„Защитаваме правото на Цветан Василев да работи, както нашето право да работим, без да бъдем изнудвани“, заявяват те.

Сред подкрепящите банкера от КТБ са още актрисата Аня Пенчева (участвала в риалити-сериал на свързаната с банкера TV7), певиците Николина Чакърдъкова (КТБ спонсорира концертите й в Зала 1 на НДК) и Силвия Кацарова, Наско от БТР, отец Никанор от Гигинския манастир (на който Василев е ктитор), Тити Папазов и др.

Държавата е абдикирала от всички свои отрасли, това създава бедност. Днес имаме основание да смятаме държавата си за враг, а политическата класа няма аналог в световната практика, пише в обръщение към медиите гражданският комитет. Оттам призовават съдебната система да покаже, че „истината няма цена и никой не може да я купи“.

Самият Влади Въргала уточни, че неговият сериал „Шметни капели: Легендата“ е получил подкрепа от бизнесмена. Ако този цирк даде резултат и се отрази на Василев и бизнеса му, аз ще вляза в манастир, зарече се Въргала.

Около 80% от елитния спорт в България няма да го има без подкрепата на Цветан Василев, каза на свой ред президентът на федерацията по мотоциклетизъм Богдан Николов. Той заяви, че по-скоро трябва да бъде издигнат паметник на Цветан Василев до Съдебната палата.

Комитетът е сформиран в отговор на прокурорската акция срещу фирми на банкера и обвиненията, че той е поръчител на атентат срещу депутата от ДПС Делян Пеевски.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *