ВИЦЕПРЕЗИДЕНТЪТ ЙОТОВА ПИТА ЗАЩО БЕШЕ СКРИТ ГЕНЕРАЛ МУТАФЧИЙСКИ

Yotova bnt

Според нея страната продължава да няма стратегия за излизане от кризата

Очевидно ген. Мутафчийски беше скрит, трябва да видим защо. Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова в интервю за БНТ. „Според мен беше достойно да се даде последна дума на ген. Мутафчийски. Все пак всички ние живяхме месец и половина всеки ден. Той беше в нашия дом по един или друг начин. Очевидно беше скрит, трябва да видим защо. Дали наистина напрежението, което се чувстваше между щаба и изпълнителната власт, и премиерът и генерал Мутафчийски, което витаеше във въздуха, действително е стигнало някаква точка на кипене или съображенията са други“, коментира вицепрезидентът, цитирана от „Фокус“.

Продължаваме да не знаем като общество какво ни чака, подчерта тя. Страх и стрес се насаждаше в българските граждани по всякакъв начин, каза още Йотова. Имаме нужда от отговорите какво става, отсече вицепрезидентът. Щабът си свърши работата достойно, смята Йотова.

Разборът ще бъде направен след последната съдийска свирка, изтъкна тя. Вицепрезидентът иска да знае какво се случва с икономиката, с безработицата. Нямаме стратегия и тактика, по думите й. Разривът в отношенията между президент и премиер идвал от липсата на разговор между двете институции. Заповедите на здравния министър, по думите й, били недоразумение и имали срок на годност три часа. Йотова бе категорична, че хората са спазвали мерките. Добра ли ни е здравната система, попита още тя.

За Йотова има много въпроси, които трябва да получат отговор. Опасността от фалити е безспорна, според нея. Не трябва да циклим на едно място, по думите й. Аплодисментите днес са за медиците, не за здравната система, още по-малко за Министерство на здравеопазването, отчете Илияна Йотова.

Държавата трябва да се върне там, където й е мястото, настоя тя. Румен Радев не е мръднал и на сантиметър от това, което обеща по време на кампанията, подчерта още Йотова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *