ВИЦЕПРЕЗИДЕНТЪТ ИЛИЯНА ЙОТОВА Е НА ПОСЕЩЕНИЕ В ПЕРНИК И СТРАЖИЦА ДНЕС

Yotova bgnes

В Перник тя ще открие XI Републикански многожанров фестивал на хора с увреждания
Вицепрезидентът ще разгледа „Алея на занаятите“, където ще бъдат изложени традиционни произведения на българското занаятчийство, изработени от участници във фестивала. А по-късно през деня ще връчи дипломите на участниците в Четвъртата Международна лятна академия за укрепване на демокрацията в Евро-Средиземноморския регион в Правец. Програмата е съвместна инициатива на Българското училище за политика „Димитър Паница“, Тунизийско училище за политика и Гражданско училище за политически изследвания в Мароко.

Вечерта вицепрезидентът ще посети община Стражица по случай честванията на 140-ата годишнина от освобождението на с. Камен и боевете при Чаирската позиция. Утре Йотова ще посети Сопот по повод 167-ата годишнина от рождението на патриарха на българската литература Иван Вазов. Илияна Йотова ще проведе работна среща с кмета на града Деян Дойнов в сградата на общината. Тя ще се срещне и с носителите на Националната литературна награда „Иван Вазов“ и „Детската Вазова награда“ в къщата-музей „Иван Вазов“.

Утре Йотова ще посети Сопот по повод 167-ата годишнина от рождението на патриарха на българската литература Иван Вазов. Илияна Йотова ще проведе работна среща с кмета на града Деян Дойнов в сградата на общината. Тя ще се срещне и с носителите на Националната литературна награда „Иван Вазов“ и „Детската Вазова награда“ в къщата-музей „Иван Вазов“. Вечерта Илияна Йотова ще открие мемориалния комплекс „Аз съм българче“, а по-късно ще произнесе слово в рамките на тържествената програма, която ще се проведе на площад „Иван Вазов“ и ще връчи Националната литературна награда „Иван Вазов“ и „Детската Вазова награда“.

БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *