Вижте най-бързата патрулка на планетата – Ford Police Interceptor (ВИДЕО)

Ford Police InterceptorАко съвестта ти не е чиста и имаш сред плановете си бягство от полицаите, гледай да не те срещне Ford Police Interceptor – най-бързата патрулка на планетата, като изключим тези на полицията в Дубай. Ford за пореден път заслужено се окичи с титлата за най-пъргав и бърз полицейски автомобил на света, предават от auto-press.bg.

Под капака на американската патрулка е разположен турбомотор V6 с ходов обем 3,5 литра, от серията EcoBoost, развиващ максимална мощност от 365 к.с. Независимо от по-малкия си мотор, автомобилът лесно се справя с досегашните V8 полицейски машини на конкуренцията, доказано по време на тестовете, направени от щатската полиция в Мичиган. Колата се изстрелва от място до 100 км/ч за само 5.85 секунди и вдига 160 км/ч за 14.19 секунди. Сравнимият по мощност 6.0-литров, V8 Chevrolet Caprice PPV (355 к.с.) е по-назад с неговите 6.17 секунди до 100-е, а 5.7-литровият V8 Dodge Charger Pursuit (370 к.с.) финишира трети с резултат от 6.31 секунди.

“Ние наблегнахме най-много на динамиката на колата“ – отбелязва Ари Гроенвелд, шеф-инженер на проекта Police – “Бързото скъсяване на дистанцията между патрулката и колата-беглец е ключов фактор за безопасно избягване на високоскоростно преследване на пътя.“

Не по-малко впечатляващи са данните на доста по-големия по размер и маса модел базиран на Explorer – Police Interceptor Utility с неговите блестящи 6.55 секунди от нула до 100 км/ч и 16.13 секунди от място до 160 км/ч.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *