ВИДИН ОБЯВИ БЕДСТВЕНО ПОЛОЖЕНИЕ ЗАРАДИ СНЕГА

Snyag Vraca bgnes

Пътната обстановка е допълнително усложнена от снегонавявания

Кризисният щаб във Видин обяви бедствена ситуация в общината, заради снегонавявания и усложнена пътна обстановка. В общината има непроходими пътища. Няколко населени места са затворени, въпреки че техниката за разчистването на снега работи по пътищата от 4 часа сутринта.

Кварталите в общинския център не са достатъчно почистени, каза кметът Огнян Ценков, пред БНР. Без ток от вчера следобед е помпената станция, която осигурява питейна вода за Видин и за още 22 населени места в общината. Водоподаването се осъществява от резервна станция. В общината остава в сила и първия етап от плана за действие при високи води на Дунав, въпреки че нивото вече се понижава под стойностите, които налагат допълнителни мерки.

Усложнена остава и обстановката в област Враца след падналите снеговалежи през изминалото денонощие. Снежната покривка достигна 30 см, съобщиха от областната управа във Враца. В съвета по сигурност във Враца денонощно постъпва актуална информация за състоянието на язовирите и нивата на реките на територията на областта. Няма опасност от разливи и нанасяне на материални щети, водата в реките е под критичните стойности.

Към 10.00 ч. на нивото на р. Скът при с. Нивянин, община Борован, е 135 см, при критично ниво 340 см. Нивото на реката при Бяла Слатина е 20 см, при критично ниво 400 см. Река Скът в Мизия е 118 см, при критичен праг 290 см. Река Огоста при с. Хайредин е под критичните 200 см.

Нивата на язовирите на територията на област Враца се следят денонощно от собствениците и дежурните по общински съвети за сигурност. Данните към момента показват, че хидротехническите съоръжения не създават потенциална опасност за населението.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *