„Близу“ спира да излъчва TV7, не са се разбрали за парите

Николай Бареков„Близу“ спира изпъчването на програмите ТV7, Супер7 и News7 в мрежата си.

Това се посочва в съобщение на сайта на кабелния оператор.

Като причина от „Близу“ обясняват, че не са успели да постигнат споразумение с ТV7 и по закон са задължени да преустановят излъчването на програмите.

От кабелния оператор обясняват, че от ТV7 са поискали многократно по-висока цена за излъчването на ТV7 и Супер7, превишаваща цената за 2012 г. десетки пъти.

Подобно увеличение е в пъти повече от приетите норми за индустрията и би довело до увеличение на цените към клиентите ни.

 „Близу“ се съгласи на четирикратно увеличение на таксите, но тази оферта не беше приета от ТV7.

За да не се наложи да увеличим цените за телевизия, „Близу“ е принуден да спре излъчването на каналите, се казва в съобщението.

Изпълнителният директор TV7, Супер 7 и News7 Николай Бареков заяви за БТА, че са жертва на монополно поведение от страна на оператора, който иска да излъчва програмите на изключително ниски цени.

Бареков обясни, че двете страни водят преговори от няколко месеца, тъй като в действителност от телевизията са поискали по-високи цени за излъчването на каналите.

В програмата на ТV7 между тази и миналата година има огромна разлика – инвестираме десетки милиони в програмна схема, предлагаме невероятно качество на сигнала, нови продукти и е нормално да искаме адекватно и справедливо заплащане, каза Николай Бареков.

По думите му от „Близу“ са поискали да закупят на парче част от програмната схема на телевизията – мачовете от българското футболно първенство.

Тези мачове струват страшно много пари и който иска да ги предлага в портфолиото си, трябва да си заплати, заяви Николай Бареков.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *