ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ СЕ ОПЛАКА ОТ ЛИПСА НА ДИАЛОГ С БОРИСОВ, ВИКА НА СРЕЩА КАРАНИКОЛОВ И ГЕБРЕВ ПО КАЗУСА „ДУНАРИТ”-„ЕМКО”-„КИНТЕКС”

151db5134_valeri-simeonov-bgnes-1

Според Каракачанов коалицията не скърцала

Вицепремиерът Валери Симеонов се оплака от липса на диалог с премиера Бойко Борисов и коалиционните им партньори. От два месеца не сме правили коалиционен съвет. Управлението е общо и отговорността е обща, заяви Симеонов пред bTV.  Той обясни, че е поискал в началото на следващата седмица да има политически съвет между партиите в управляващата коалиция. Според него един от основните проблеми са безпринципните партийни назначения. Освен това по думите му назначенията не отговарят на пропорцията на ГЕРБ и Обединени патриоти в парламента.

Коалицията не скърца. Тази категорична позиция изрази лидерът на ВМРО и военен министър Красимир Каракачанов, по повод казаното от Валери Симеонов. Самият Каракачанов нямал проблем да си говори с премиера Бойко Борисов, нищо, че били в различни сгради. Валери Симеонов би трябвало по-лесно, според него, да си говори с Бойко Борисов, тъй като кабинетите им са в една сграда.

По въпроса с „Дунарит“ Валери Симеонов обясни, че е поканил на среща министъра на икономиката Емил Караниколов и един от собствениците – Емилиян Гебрев.  Поискал съм и от единия, и от другия да ми дадат доклад и становище за взаимоотношенията между „Емко“ и „Кинтекс“. Надявам се до дни проблемът да бъде решен“, каза вицепремиерът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *