БЪЧВАРОВА: КООНФЛИКТЪТ В СЛЪНЧЕВ БРЯГ Е ВЪЗНИКНАЛ СПОНТАННО, НЕ Е ИМАЛО БРАДВИ

Bychvarova bgnes

Вътрешния министър беше извикан за спешни изслушване в парламента след кървавия инцидент в черноморския ни курорт, задържани са 23 души

По искане на депутатите вътрешният министър Румяна Бъчварова докладва в парламента за престрелката в „Слънчев бряг” на 8 юни вечерта. При инцидента един човек беше убит, а други трима – ранени. Сред тях и Димитър Желязков – Митьо Очите, който е в болница в критично състояние. Част от депутатите подозират, че над Димитър Желязков е имало чадър от страна на полицията.

Според вътрешния министър само Димитър Желязков е бил с бронежилетка. Към 20.50 часа в сряда вечерта пред заведение в Слънчев бряг са се събрали около 30 души, близки до Желязков, като малка част от тях са влезли. Дошли са – това може да се види по камерите – по един-двама човека, а не са вървели в група, не са били с бронежилетки и не са били въоръжени, каза Бъчварова.

Последвала е разпра с хора от обкръжението на управителя на заведението. Разменени са удари, след което са произведени изстрели, при което е убит Александър Алексиев и са ранени трима, сред които и Димитър Желязков. Всички са участници в конфликта и са от тези, които са влезли в заведението. Няма пострадали други хора.

В рамките на част от получаването на сигнала са извършени огледи на място, разпитани са свидетели, изведени са хора, които биха могли да имат отношение към престъплението, а за издирване са обявени над 30 души. Към момента се издирва само един човек, а всички останали са заловени.

На бирифинг в парламента Бъчварова обяви, че към момента броя на задържаните по инцидента лица е 23. Бъчварова категорично отрече да има данни за политически или чадър над Митьо-Очите. В рамките на вчерашния ден тя е направила всички необходими проверки. Първата проверка, която направих, не потвърждава такова твърдение, каза вицепремиерът, цитирана от БГНЕС.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *