България – окупирана от олигарсите и мафията

МутрокрацияТова е “Дивият Изток” на Европейския съюз.Тук национализмът, антисемитизма, корупцията и расизма към ромите преобладават,пише cbsnews.com  в анализ на ситуацията в страните от Източна Европа, които са членки на ЕС.

В България през февруари 100 000 души излязоха на улиците, за да протестират срещу безработицата , корупцията и високите сметки за ток. Правителството подаде оставка.

През юни новото правителство назначи за директор на ДАНС Делян Пеевски, който се описва като “медиен магнат със съмнителни приятели” без опит в политиката и сигурността. След 36 часа той напусна Агенцията,заради силната негативна реакция от обществеността.

България е най-бедната държава в ЕС и мнозина лидери в Брюксел,без да споменаваме легионите български протестиращи, вярват, че по-голямата част от държавата е задължена на „олигарсите” или „мафията”.

Проблемът е толкова очевиден, че след като десетки хиляди протестиращи изпълниха улиците на София това лято, за да осъдят корупцията и правителството на Пламен Орешарски, еврокомисарят по правосъдието Вивиан Рединг отиде да се срещне с демонстрантите.

Уви, седмиците на протести не бяха достатъчни да принудят правителството да подаде оставка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *