България на бунт: ден пети (НА ЖИВО)

Протестите18.55 ч. – София – Демонстрантите пред Министерски съвет вече са над 5000

18.50 ч. – София – Активисти на “Атака”  блокират пътя към централата на партията в София при ул. „Г. С. Раковски” и бул. “Дондуков”

18.45 ч. – София – Хиляди се събират за протеста пред Министерски съвет

Пети ден демонстранти се събират по улиците на градовете в цяла България, за да изразят недоволството си от управлението на кабинета „Орешарски“.

Само месец след парламентарните избори, проведени на 12 май, цяла България се вдигна на крака срещу новото правителство. Поводът за гнева на хората стана избора на медийния магнат Делян Пеевски за председател на Държавната агенция „Национална сигурност“.

Над 10 000 души само в София и хиляди из цялата страна се стекоха на протест в петък, часове след като депутатът на ДПС оглави ДАНС. В резултат на гражданската позиция в събота Пеевски изрази готовност да се оттегли в отворено писмо.

Премиерът Орешарски и лидерът на БСП Станишев, които ден преди това стояха категорично зад кандидатурата му, също смениха позицията си. Това обаче не успокои хората, които насочиха гнева си срещу кабинета, който е издигнал Пеевски.

Само за няколко дни протестите в цяла България се разраснаха, а гневът се насочи срещу всички парламентарно представени партии.
ПРОТЕСТИТЕ СРЕЩУ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ОРЕШАРСКИ „НА ЖИВО“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *