България в траур за жертвите от потопа

Потоп23 юни е Ден на национален траур в памет на жертвите от унишожителните наводнения. 11 души загинаха във водната стихия във Варна. В Добрич смъртта си намери един мъж. Продължава издирването на двете деца, изчезнали след потопа – 6 г. Мартин от кв. „Аспарухово“ и друго дете на 2 г., съобщават от МВР.

Трагедията се случи на 19 юни вечерта, когато след пороен дъжд, приливна вълна с височина над два метра помете всичко по пътя си и съсипа варненския квартал Аспарухово.

Заради пороите под вода останаха големи части от Добрич, бедства Велико Търново, критично беше положението в цяла североизточна България.

В деня на национален траур от 11:00 часа в Катедралния храм „Свето Успение Богородично“ във Варна президентът Росен Плевнелиев ще присъства на отслужването на трисагий от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан в памет на жертвите от катастрофалните наводнения в страната.

Във много храмове в страната ще се отслужи панихида за загиналите. Националните знамена в цялата страна са спуснати наполовина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *