Българите – 23-тата най-депресирана нация в света

ДепресияБългарската нация не е най-подложената на стрес в света, а дори се слави с търпеливостта си. Българите са известни с мрънкането си и с това, че са склонни да скъсат нервите на западния човек с безкрайните си оплаквания от всеки и всичко.

Това са данните, предоставени от агенция „Блумбърг“, според която българите са на 23-то място в класацията за най-депресирани нации, в която участват общо 74 народа. Въпреки, че се нареждаме в челната третина на класацията, все още не сме изпаднали в така наречената „Африканска“ депресия, характерна за нигерийците. Ниската продължителност на живота, корупцията и бедността пораждат стрес сред жителите на африканската държава. Затова Нигерия е на първо място в класацията.

От останалите балкански държави по-депресирани от нас са само македонците и босненците. В страните страдащи от тежка финансова криза Гърция и Кипър положението е по-добро. Южните ни съседи са на 30-о място, а островната държава е на 53-то.

Останалите балкански държави също са в по-добра позиция от България. Сърбите са на 28-мо място, турците на 32-ро, хърватите на 36-то, а румънците на 39-то.

На другия полюс са скандинавските и немскоговорящите нации, като лидер в класацията е Норвегия.

Източник: 24chasa.bg

Един коментар по “Българите – 23-тата най-депресирана нация в света

  1. Депресираната – само от комунистите НАЦИЯ, докато им се връзва!
    ДА ПУКНАТ ВСИЧКИ КОМУНИСТИ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *