БЪЛГАРИТЕ ХАРЧАТ ЗА ПОЧИВКАТА СИ СРЕДНО ПО 1260 ЛЕВА:

MOre

Всеки втори българин е готов да осигури пари за ваканцията си със заем

Това показва проучване на Профи кредит, проведено в България, Чехия, Полша и Словакия. Разходите на българите за почивка са най-малко спрямо другите държави.Всеки втори българин е готов да осигури пари за ваканцията си със заем.
80% от българите са планирали почивка за лятото. Предпочитаната дестинация за е Гърция – 39%, следват Турция – 17%, Италия – 14%, и Испания – 11%.

Основният транспорт, използван от сънародниците ни за почивка, е колата (80%), 20% предпочитат автобус, а 16% – самолет. Половината от почиващите българи отсядат в хотел, а 40% – в апартамент под наем. Любителите на каравани и палатки са 16%. Някои комбинират различни места за настаняване и затова процентът е повече от 100.
87% от поляците планират да отидат във ваканция, за която ще похарчат равностойността на средно 1800 лв. 54% от тези, които ще почиват, предпочетат да отдъхват в чужбина, като най-популярната дестинация за поляците е Испания. Всеки четвърти чех няма да има лятна ваканция, а една трета от словаците ще останат вкъщи. Тези, които ще пътуват, ще предпочетат в най-голяма степен Хърватия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *