БСП С НОВ ЛИДЕР – КОРНЕЛИЯ НИНОВА СПЕЧЕЛИ С 46 ГЛАСА

Korneliya Ninova BHNES

Михаил Миков подава оставка като председател на парламентарната група

За първи път в историята социалистите не подкрепиха кандидатирал се отново досегашен лидер и избраха нов. Корнелия Нинова спечели с 46 гласа вътрешния балотаж срещу досегашния лидер – Михаил Миков. Нинова получи подкрепата на 395 делегати, а Миков – на 349. В първите си думи като лидер на БСП тя обеща да превърне партията във факторът, които ще промени страната.

Делегати коментират, че неуредиците при самото провеждане на Конгреса, както и факта, че в речта си преди избора Нинова директно е разкритикувала Бойко борисов и управлението, а Миков не са сред причините БСП вече да има нов лидер.

Стефна Данаилов подкрепи новия председател на БСП и заяви: ”Сега възлагаме на ей тази фина жена да подреди БСП, дома БСП. На добър час! Успех, стискам палци и до нови срещи“.

Междувременно страия лидер на партията Михаил Миков обяви че подава оставка като председател на парламентарната група. Той не пожела да се ангажира дали ще се стигне до промяна, защото това зависело от ръководството. Миков допълни, че ще даде съвети лично на Нинова, а не през медиите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *