БСП ПОИСКА ИЗСЛУШВАНЕ НА КАРАКАЧАНОВ ЗАРАДИ ЛЕТЦИТЕ, МНОЗИНСТВОТО ГО ОТХВЪРЛИ

изтеглен файл (1)

Бойко Борисов: За никой не е правено толкова, колкото за българските военни летци

БСП предложи изслушване на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов да бъде включено като точка в дневния ред на парламента, но депутатите го отхвърлиха, предаде БГНЕС. За предложението гласуваха 79 за, против бяха 48 и 62 се въздържаха.

Водената до момента политика на отказ и отлагане решаване на проблемите в сектор сигурност доведоха до сегашната ситуация, заяви от парламентарната трибуна Николай Цонков от левицата. „Ние следим внимателно този процес и сме солидарни с исканията на военнослужещите. Хората в системата и техните потребности са основата за стабилизиране на сектора за сигурност“, каза още Цонков.

В последните години в нашето управление на българските военни летци са дадени стотици милиони. Осигурени са им най-скъпите и най-модерни самолети тип Спартан, най-скъпите и произведени единствено за България „Пантер”-и, най-скъпите и модерни хеликоптери „Кугър”. Това заяви премиерът Бойко Борисов, предаде БГНЕС. Във всички сектори на държавата сме дали огромни пари, за да ги стабилизираме – и в икономиката, здравеопазването, държавата се нуждае изключително от нови влакове и какво ли не още, добави Борисов. Моите уважения към неразположенията им (на военните летци – бел.ред.), времето е лошо и мен ме е страх да летя на такова време, но летя, когато има задача, подчерта премиерът.

Той съобщи, че е говорил с военния министър Красимир Каракачанов, който му казал, че нещата са решени. „Колкото за българските военни летци е направено, за никой друг не е направено. Надявам се искрено да няма и външна намеса, защото няма да е честно. Нашите правителства досега са плащали по стотици милиони евра за българските летци и съвсем малко за българските сухопътни сили, за българските моряци и всички останали”, каза още Борисов.
БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *