БСП ПОДГОТВЯ ВОТ НА НЕДОВЕРИЕ КЪМ УПРАВЛЯВАЩИТЕ

NS BGNES

Вотът щял да покаже дали ДПС е опозиция и да помогне на Реформаторите да се идентифицират

Предстои темата на вота да бъде обсъдена с всички парламентарни групи, както и с независимите депутати, като консултациите започват в началото на новата седмица. Спектърът за обсъждане ще са здравната, образователната и съдебната система, уточняват от БСП. Според социалистите „поводи за вот на недоверие има много и поводи това правителство да не заслужава да управлява – още повече“. От БСП смятат, че вотът ще помогне и на реформаторите да се идентифицират по отношение на това дали са управляващи, или опозиция.

Вотът цели да покаже дали ДПС е опозиция или е с маска на опозиция. Това заяви депутатът Стоян Мирчев по време на посещение в Разград. След сътресенията в тази партия един вот на недоверие ще даде възможност да се види дали ДПС е на становището, което твърди – че е опозиция в този парламент – или ще продължи с не толкова прикритата помощ за управляващото мнозинство, ще остане ли с маската на опозиция или реално ще стане опозиция, допълни Мирчев.

Консултациите с всички парламентарни групи, както и с независимите депутати, започват още в понеделник. Между три секторни политики ще е изборът за темата на вота – здравеопазване, образование и съдебна система.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *