БРИТАНСКИЯТ ВЪТРЕШЕН МИНИСТЪР ПОДАДЕ ОСТАВКА

Amber Ryd bgnes

Тя признава, че е заблудила парламентаристите, макар и неволно

Британският министър на вътрешните работи Амбър Ръд подаде оставка, предаде Би Би Си. Ръд призна, че е заблудила парламентаристите, въпреки, че го е направила неволно. „Смятам, че това трябва да се направи, защото аз непреднамерено заблудих комисията по вътрешна сигурност по въпроса за целевите показатели за изселването на нелегалните имигранти, пише тя.

Тя визира информацията, която бе подадена към парламента за съществуването на набелязан брой незаконни мигранти, подлежащи на депортиране годишно. Преди седмица във Великобритания се разрази скандал относно потомците на имигранти, дошли от Карибските острови през 1950-те и 1960-те години, които никога не са подавали молба за британско гражданство. От десетилетия техният статут е на нелегални имигранти. Амбър Ръд потвърди, че има хора, които са били депортирани поради тази причина. Скандалът придоби името „Уиндръш“ заради името на кораба, с който са пристигнали първите заселници от Ямайка, Тринидад и Тобаго, и други острови, припомня Фокус. Амбър Ръд призна, че подходът към тези хора е бил „неправилен и отвратителен“, за което се извини.

Приемайки оставката на Амбър Ръд, Тереза Мей обяви че тя е отговорила добросъвестно на редица въпроси от комисията, занимаваща се със скандала „Уиндръш“, и добави, че „много съжалява“ за решението ѝ да напусне. Това е тежък удар на фона на насрочените за 3 май местни избори на Острова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *