БОРИСОВ ПРЕДЛОЖИЛ НА НИНОВА ДА СТАНЕ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НС, ТЯ ОТКАЗАЛА

Borisov Ninova BGNES

Днес бе проведена среща между представители на двете най-големи парламентарни сили в следващия парламент

Бойко Борисов е предложил на председателя на БСП Корнелия Нинова да стане председател на 44-тия парламент, съобщи той след среща, проведена днес между представители на ГЕРБ и червените. Нинова отказала с мотива, че партията й ще бъда твърда опозиция на управляващите. Предложението си Борисов отправил като знак на уважение към добрия резултат на БСП на изборите, обясни той и уточни, че не са говорили за коалиция.

Самата Нинова потвърди за предложението след срещата. То било отправено лично към нея, а не към партията й. Това обаче няма как да стане, тъй като нямаме мнозинство и няма как да провеждаме политики, коментира тя и посочи, че не могат да бъдат купени с един пост при принципни различия. Отказала и защото не можела да предаде 1 милион българи, гласували за столетницата, именно за да бъде алтернатива на ГЕРБ.

На днешната среща ГЕРБ и БСП обсъдиха темите за сигурността и председателството на ЕС. Сходни позиции намерили и по въпроса за родното производство, по който в следващия парламент можело да работят в синхрон за законови промени, стана ясно още след срещата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *