Борисов: Не може да обещаваш пари и доходи на базата на заеми

Борисов„Ако е истина, че БСП са първа политическа сила, както сочат социологическите проучвания, те веднага биха направили избори, няма да се оставят на този ежедневен присмех от всички”, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той дори сравни социологическите проучвания, които дават първо място на БСП, с проститутка на повикване. „Това е все едно да си поръчаш любов и тя да ти казва, колко много те обича“, отсече Борисов. Той даде пример с изборите във Варна преди два месеца, където ГЕРБ победи БСП. Ако е вярно, че са първа политическа сила, защо не направят избори – излизат на чисто, затварят ни устата и никой не се обажда, каза още Бойко Борисов. По думите му, според прогнозите на социолозите той не е трябвало до момента да спечели нито едни избори.

„Когато бях кандидат за кмет на София бях трети в тези проучвания, а спечелих със 70 на 30 %”, даде пример лидерът на ГЕРБ.

За неговите лични проучвания Борисов отговори, че когато хората видят, какво прави ГЕРБ, ще се радват много. „Днес в село Стряма ще дам още 50 000 лева от ПП ГЕРБ, за да може хората да си довършат църквата. Какво да ми кажат тези хора там, освен „Благодаря“. ГЕРБ прави това, заради Господ, хората и вярата.

Попитан дали ГЕРБ има позиция по информацията, която излезе преди дни, че няма да се увеличава минималната работна заплата до края на годината, Борисов, каза че „БСП така са спечелили изборите, с лъжи. Ние никога не си позволихме по време на нашата политическа кампания да обещаем цветя и рози, мед и масло, защото знаехме опасностите от гръцкия сценарий, знаем, че когато обещаваш пари и доходи на базата на заеми това не е правилно.”

Според него, тези които подкрепят БСП сега се надяват, че ще изпълнят предизборните си обещания. „Лъгаха, лъгаха и за АЕЦ Белене, че е изгоден проект, направихме референдум, четири месеца след това, те казват, че сега ще го проучват”, каза още Бойко Борисов.

По думите му, с тези пари, включително и от Пловдивския панаир, е можело да се построят три зали в Пловдив, където децата да играят, а те са дадени на Хохегер в Австрия. „С тези пари плащат и на социологическите агенции”, каза още Борисов.

Източник: bulgaria-news.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *