БОРИСОВ НЕ ДОЙДЕ В ПАРЛАМЕНТА НА ДЕБАТА ПО ВОТА НА НЕДОВЕРИЕ; НИНОВА: ОГРУШИТЕЛНО ОТСЪСТВИЕ

BSP Parlament bgnes

БСП настоя премиера да се яви в пленарната зала, Караянчева: „Ще бъде уведомен”

Без министър-председателя няма как да започнем дебати по вота на недоверие, настоя в началото на заседанието Драгомир Стойнев от левицата. „Да поканим министър-председателя. В крайна сметка това е неговото правителство и този вот на недоверие е към неговия кабинет. Без министър-председателя няма как да започнем дебати“, посочи още Стойнев.

От своя страна председателят на НС Цвета Караянчева обясни, че премиерът Бойко Борисов ще бъде уведомен. Депутатът от БСП Антон Кутев, пък попита дали случайно Борисов не е уведомен, че днес има вот на недоверие срещу кабинета му. „Внесеният вот не е саботаж, нито враждебен акт или търсене на реклама, както се опитаха да го изкарат някои“, заяви и Крум Зарков. Той посочи, че вотът е продиктуван най-вече от собствените действия и крещящо бездействия по чувствителна за обществото ни тема.

Според лидера на БСП Корнелия Нинова оглушителното отсъствие на Борисов е самопризнание за вина за корупция.

„Този вот не е само за БСП и на БСП. Той е на майките в София, които не са си платили и не са в онзи списък за детските градини с предимство. Той е за работниците, които не са си получили заплатите, но работодателите ще се измъкнат от отговорност, защото са си платили на когото трябва или са близки до властта. Той е на собствениците на малки и семейни фирми, които няма да получат обществена поръчка“, каза още Нинова.

„Няма такава държава, в която се гласува вот на недоверие по отношение на корупционна политика на правителството, не на отделен министър или отделно министерство, и премиерът да не присъства. Ако го е страх, ако той има някакви притеснения, аз го разбирам чисто човешки“, заяви и Таско Ерменков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *