БОРИСОВ ГОТОВ ЗА ПРЕМИЕР, НО САМО С МАНДАТ НА ГЕРБ

bojko-borisov-bgnes

Лидерът на ГЕРБ заяви, че дължи подкрепа на евентуално правителство на Патриотичния фронт и Реформаторския блок

След 3-часовото заседание на Консултативния съвет за национална сигурност лидерът на ГЕРБ и премиер в оставка Бойко Борисов заяви: „Приветствам президента, че за пореден път се опита да носи цялата отговорност.” Той обаче изрази и мнение, че от този съвет резултат няма.

Борисов е категоричен, че ще бъде премиер с мандат на ГЕРБ като спечелят изборите. Другите сега започват да разсъждават, коментира лидерът на ГЕРБ.

„Преди 2 години предложихме коалиция на Реформаторския блок и Патриотичния фронт, те казаха, че ще я подкрепят принципно – ако сега решат, им дължа и аз това.”, коментира Борисов възможността някой от бившите коалиционни партньори да опита да състави правителство. „Оставам на колегите от РБ и ПФ да вземат решения, да си носят отговорността“, категоричен бе той.

Премиерът в оставка разкритикува и новоизбраният президент Румен Радев, че е отишъл на пленума на левицата, както и че там критикувал референдума за смяна на избирателната система. Моралният победител го нямаше днес, изтъкна той и заяви, че Радев се изказвал само по теми, които му били удобни. Днес трябвало да е на КСНС и да каже какво предлага, защото хората на него вярвали, обясни Бойко Борисов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *