БОРИСОВ: АКО РБ РАЗКЛАТИ КОАЛИЦИЯТА И ИЗЛЕЗЕ ОТ УПРАВЛЕНИЕТО, ЩЕ ОТИДЕМ НА ПРЕДСРОЧНИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ЗАЕДНО С ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ

Borisov

До този момент обаче никой не му бил казал, че има проблем с управлението и коалицията

„До този момент по никакъв начин нито министрите в кабинета, нито някой ми е казал, че има проблем с управлението и коалицията, за да коментирам подобен факт“, коментира премиера политическата обстановка от последните дни. Според него, ако все пак реформаторите решат да напуснат управлението, би било безумие през зимата да се правят предсрочни избори, а след това есента – президентски.

Борисов счете за най-негативен варианта за предсрочни избори още в началото на годината. „Март има парламентарни избори, подреждат ни хората, но вече ГЕРБ и РБ няма да имат срещи, те няма да участват повече в общо правителство, а аз с ДПС коалиция няма да направя, въпреки техните опорни точки”. Борисов не изключи и БСП. В същото време той отбеляза, че истинската му надежда е ДСБ да преценят днес, че с идеята да се оттеглят от управлението „убиват стабилността и тласкат страната към хаос“. „Пожелавам им да станат първа политическа сила на предсрочните избори, но с кого ще направят правителство, с кой ще управляват“, попита риторично премиерът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *