Бойко Борисов: Вотът на недоверие вече успя!

Бойко БорисовВотът на недоверие успя. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира пред журналисти в парламента отлагането на днешното пленарно заседание заради липса на кворум.

На заседанието трябваше да бъде обсъден вотът на недоверие към кабинета за политиката му в областта на инвестиционното проектиране, внесен от ГЕРБ миналата седмица. Депутатите от партията на Бойко Борисов обаче не се регистрираха, а парламентарната група на „Атака“ е в Брюксел до края на седмицата. Така народните представители от БСП и ДПС не успяха сами да осигурят кворум за заседанието.

По думите на Борисов самият факт, че управляващите партии не могат да се съберат и да си защитят правителството, е пълен успех на вота. Той за пореден път изтъкна, че правителството е заложник на „Атака“, и посочи, че без партията на Волен Сидеров кабинетът не можел да съществува. Това щяло да стане ясно, ако утре депутатите от „Атака“ влязат в пленарната зала.

„Вот на недоверие – дали е по една, втора, трета политика или цялостен вот – няма значение. Думите вот на недоверие означават, че има недоверие към това правителство и една от партиите го е внесла“, разясни Борисов. Припомни, че ГЕРБ е първата политическа сила и заяви, че било нахалство лидерът на БСП Сергей Станишев да разчита на него да осигурява кворум за пленарните заседания.

Борисов обяви, че днес е победител, защото не се е състояло заседанието, на което някой да защити „това пагубно за България правителство“. И настоя за оставката на премиера Пламен Орешарски.

„Това е победа на всички демократични сили, които имат възможност да видят, че това правителство се крепи на „Атака“. Привържениците на „Атака“ да видят, че държат ДПС и БСП във властта, и най-вече – че БСП и ДПС не могат сами да си съберат депутатите“, изтъкна лидерът на ГЕРБ и обвини председателя на БСП Сергей Станишев, че не присъства в залата и разчита Борисов да му предостави гласа си в подкрепа на управлението. „Що за нахалство“, заключи той.

Източник: dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *