БОЙКОТ В ПАРЛАМЕНТА – ГЕРБ И ВМРО НЕ ОТИДОХА НА ИЗВЪНРЕДНОТО ЗАСЕДАНИЕ

Plenarna zala bgnes

В парламента няма кворум. Едва 78 депутати се регистрираха ръчно поради липсата на електронните пулове в пленарна зала за извънредното заседание на Народното събрание, поискано от БСП. За събиране на кворум са нужни 121 регистрирали се депутати.

От регистриралите се депутати двама са от ГЕРБ – председателят на парламента Цвета Караянчева и Александър Ненков. Tъй като електронната система за регистрация и гласуване се мести в сградата на бившия Партиен дом, където ще заседава парламента от есента, не беше ясно кой от коя партия се е записал в книгата в която ставаше регистрацията.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева даде почивка до 9.20 ч., за повторно регистриране, но и при него парламентът не събра кворум за заседание.

Основно в Народното събрание присъстват депутати на БСП, няколко на ДПС и само един от ГЕРБ – депутатът Александър Ненков. Няма ги и депутатите на Веселин Марешки.

Припомняме, на 6 август от БСП поискаха извънредно заседание на Народното събрание със следния дневен ред:

  1. Решение на Народното събрание, с което се задължава правителството в 7-дневен срок да внесе актуализация на бюджета във връзка със социално-икономическите мерки за кризата с коронавируса;
  2. Изслушване на премиера и председател на ГЕРБ Бойко Борисов и министъра на вътрешните работи за насилие над журналисти и граждани по време на националната пресконференция на управляващите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *