БЕЗПРЕЦЕДЕНТНА ЕВАКУАЦИЯ ВЪВ ФЛОРИДА ЗАРАДИ УРАГАНЪТ „ИРМА“

Irma bgnes

Очаква се бурята да достигне щата в събота вечерта местно време

Заради урагана „Ирма“ в щата Флорида се провежда най-мащабната евакуация, която някога е предприемана, предадоха информационните агенции. Тя обхваща 20 окръга на щата. Обявено е извънредно положение. Очаква се ураганът да достигне щата в събота вечерта местно време.

Най-застрашени са южните райони, обитавани от около 6 милиона души. Разпоредена е евакуация за 5.6 милиона души, което е 25 на сто от населението на щата. Увеселителните паркове Disney World, Universal Studios и Sea World няма да работят от неделя до вторник.

В щата Алабама също е обявено извънредно положение.

Междувременно в Куба бяха евакуирани близо милион души заради приближаването на урагана. „Ирма“ предизвика проливни дъждове и наводнения по източното крайбрежие на островната държава. Ураганът отново достигна най-високата пета категория, след като временно беше отслабнал до четвърта.

Ураганът е по-силен от „Харви“ и вероятно е най-силният в Атлантическия океан за цялата история на метеорологичните наблюдения. Той вече доведе до безпрецедентни разрушения на Карибите. На остров Барбуда са разрушени около 95 на сто от сградите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *