БЕДСТВЕНО ПОЛОЖЕНИЕ В ЛОМ ЗАРАДИ БЕЗВОДИЕ

Lom

Аварирал е основен водопровод, а ремонтът му е невъзможен

Бедствено положение, заради очертаващо се безводие през следващите седем дни в община Лом. Причината е тежка авария и невъзможност за ремонт на тотално компрометиран участък от напорния водопровод в свлачищен район край с. Добри дол. Въпросното трасе е част от довеждащия водопровод към Лом.

Водата, която преминава през него, е с дебит 200 литра в секунда. Силната струя вода при пробива е изкопала огромна яма с дълбочина над 6 метра. Тръбата сякаш е срязана с нож, разказват очевидци.

Свикан е Общинският Кризисен щаб. Единственият начин за възстановяване на водоподаването за Лом и селата Замфир, Добридол, Сливата, Орсоя и Арчар, е свързването на новоизграден участък от напорния водопровод със стария. Технологичното време, при спешна изработка на специфични части и строително-монтажни работи, е около седем дни.

Заради безводието, детските ясли и градини, млечната кухня и училищата на територията на град Лом, ще преустановят работа на 18 и 19 октомври.

За населението на града и селата, в които няма вода, се осигуряват водоноски, като местонахождението им ще бъде обявено допълнително. Наличните в момента водоноски приоритетно обслужват социалните центрове и институции.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *