Бареков ще прави партия с милионите на Корпоративна банка

БарековБившият диджей от чалготеката „Чака-рака“ Николай Бареков се изживява като новия Волен Сидеров. Той иска да повтори модела на създателя на „Атака“ – да връхлети от телевизионния екран в парламента.

Бареков се въплъщава в ролята на  „народен трибун“, забелязват зрители на „националното турне“ на ТВ7. Водещият крещи заедно с тълпата срещу всички партии, напоследък даже стигна до заявката, че ще направи „училище за политика“,за да научи политиците как да говорят пред публика.

Бареков се държеше като лакей с всички „силни на деня“ и в БТВ, и в ТВ7, но след като започнаха вълненията на улицата през февруари – моментално „обърна палачинката“ и започна разгорещено да бичува всички политици, с изключение на Ахмед Доган и компания. Бареков се чудеше как да укроти тълпата на дебата в Кърджали, за да предпази от народния гняв дългогодишния кмет от ДПС Хасан Азис. Той отказал да води дебата в Девин, за да не му се налага да се гърчи от въпроси за Доган, който владее града и бизнеса в него.

Националистичното говорене и тоталното анти-всички поведение печелят във времена на криза : доказват го Волен Сидеров, Валери Симеонов и Веселин Марешки.

Финансов гръб на новата партия ще бъде Корпоративна търговска банка, чийто мажоритарен собственик е Цветан Василев. Той управлява активи за 4 милиарда лева. В Корпоративна търговска банка от години се концентрират парите на най-големите държавни фирми.

Никой не може да даде точен отговор на въпроса как Цветан Василев само за 10 години се превърна от обикновен банков чиновник в най-богатия българин. Обичайно олигарсите претърпяват следната еволюция – от покупката на отделни депутати и министри преминават към създаването на партия, която да се намеси в управлението и самоотвержено да брани интересите им.

Според социолози, футболните фенове са ударен отряд, който може да бъде използван за наказателни акции, може да послужи и за електорален гръбнак. Цветан Василев притежава пловдивския футболен отбор „Ботев“, на който Николай Бареков е маниакален фен.

Цветан Василев придоби сериозни лостове за влияние, след като стана мажоритарен собственик на комуникационния гигант Виваком(БТК), който придоби заедно с руската банка VTB за 130 милиона евро.

Политическите амбиции на Бареков могат да получат солидна медийна подкрепа. Цветан Василев е финансирал и има определящо влияние във вестниците „Телеграф“,“Уикенд“,“Шоу“,“Монитор“,“Стандарт“, „Преса“, „Политика“, „Струма“, „Новинар“, над редица интернет сайтове, както и над „Труд“ и „24 часа“ отскоро. Той е (зле)прикритият собственик на ТВ7 и News7, в които  е инвестирал около 150 милиона лева. Цветан Василев упражнява влияние и над БТВ чрез нейния съсобственик Красимир Гергов, който дължи около 40 000 000 евро на Корпоративна търговска банка.

Цветан Василев е (зле)прикрит мажоритарен собственик на т.н. Мултиплекси, които ще имат контролиращо влияние върху телевизионния пазар.

В абсурдния политически живот на България, появата на партията на Бареков-Василев ще се впише като поредната абсурдна проява на лицемерие и цинизъм. Най-богатият българин и най-богатият ТВ водещ ще правят партия на бедните.

3 коментара по “Бареков ще прави партия с милионите на Корпоративна банка

  1. Уважаеми г-н Бареков,
    Похвално е желанието Ви да работите за народа. Но се питам: дали най-бедните имат нужда от Вашата партия, или от хляб? Може би ще бъдете по-убедителни, ако Вие и приятелската Вам Корпоративна банка споделите с бедните парите си, а не идеите си, защото когато някой е гладен, цинично е да му предлагаме герданче за утеха. Така хем ще затворите устата на онези, които Ви одумват несправедливо; пък и колко му е за един честен човек да даде материалните си притежания на нуждаещите се, особено когато този „някой“ е духовно извисен! Хайде, направете го.

  2. Pingback: Соня Колтуклиева: Прокуратурата, ДАНС и банкер изкривиха вота

  3. Pingback: Цацаров проговори, предизвикан от обвиненията на Колтуклиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *