Бареков най-накрая си призна: Издържат ме Цветан Василев и Пеевски!

Бареков, Василев и ПеевскиВ национален ефир Николай Бареков си призна, че неговото политическо движение се издържа от Цветан Василев и Делян Пеевски. Ето и точния цитат:

“Водещ: Как се финансираш?

Бареков: “Ноу фрейм” е моя собственост, моя компания, има договор между ТВ7 и компанията. Тази компания в момента плаща разходите на “България без цензура”. Аз, благодарение на нея, благодарение на лични спестявания плащам първите офиси, които отваряме в страната. В тв7 съм взимал 6000 лв заплата.

Водещ: Със заплата от 6000 лв няма как да купиш Ноу Фрейм.

Бареков: Г-н Петров, аз съм основател на “Ноу Фрейм”, да ви припомня.” .

Първо, Бареков никога не е бил основател на “Ноу Фрейм”, което се потвърждава и от търговският регистър, там ясно се вижда, че фирмата “ Ноу Фрейм Медиа” с ЕИК 200824237 е основана 2009 година от Виолета Сечкова, Емил Кошлуков и Стефан Сечков, които и до днешна дата са вписани като собственици на “Но фрейм”. Но да предположим, че Бареков е успял да намери от личните си спестявания 2-3 милиона, колкото се твърди, че струва компанията, за да си купи продуцентската къща, а това все още не е отразено в Търговския регистър. Тогава е съвсем резонен и първият въпрос – как Бареков успя да изкара толкова пари за новата си придобивка със заплатата си от ТВ 7 от 6000 лв?

Ако приемем, че реалният собственик на фирмата е Николай Бареков и някак си е успял да плати за нея тези милиони, то тогава нека видим откъде идва финансирането на „Ноу Фрейм”. Както Бареков сам каза, „Ноу фрейм” има договор с ТВ 7.  Единствените телевизионни продукти, които компанията произвежда са позиционирани само и единствено в телевизията на Цветан Василев и Пеевски – такива например сa “Баркод”, “България без цензура”, “Комисията Павлов”, “Пред банята”, “Факторът Кошлуков”, “Мис България” и други. Това означава, че издръжката на собствената фирма на Бареков, съответно на партията му и на него самия идва изцяло от ТВ7. Това пък от своя страна означава, че Барековото политическо движение се издържа изцяло от офшорките на Цветан Василев и Пеевски, а там нещата са много заплетени. А по думите на Бареков офшорки се правят, за да се крие нещо нелегално. Какво тогава крият господарите на Бареков – Цветан Василев и Делян Пеевски, които са скрили собствеността на ТВ 7 зад  осем нива на офшорки.  Тези господа често изтъкват факта, че  телевизията е собственост на английската фирма Алегро Кепитъл. Но за да се стигне до Алегро Кепитъл обаче, собствеността на ТВ Седем ЕАД с капитал 32 118 830 лв. минава през българската фирма Краун Медия ЕАД, която е собственост на кипърската Краун Медия с капитал 1710 евро, която пък е собственост на друга кипърска фирма – Хагарли Инвестмънт с капитал 1000 евро. Хагарли инвестмънт от своя страна е собственост на Алегро Кепитъл (Великобритания), която има 1 392 819 паунда оперативни загуби за 2011. Тук се появяват първите физически лица, посочени като партньори: американецът Кристиан Бергман и канадецът Джъстин Фогарти. Освен тях в Алегро Кепитъл имат собственост Ей Си (Корпорейт Мембър), Хоук Кепитъл от остров Джърси и английската Медия Финанс Партнърс от Великобритания. След това, през още три офшорни нива, се стига до Кралската канадска банка, регистрирана като дружество в Люксембург.

СхематаВ цялата схема никъде не се появява името на Цветан Василев като „консултант и миноритарен партньор“, нито пък КТБ, макар в свое скорошно интервю банкерът да спомена, че това е единствената му пряка връзка с медии у нас. Остават въпросите защо Цветан Василев е скрил ТВ7 зад толкова офшорки? Какво всъщност прикрива? Защо Николай Бареков се пише борец срещу офшорките, а той самият е оплетен с тях? Морално ли е да се финансира политическо движение от телевизия и прилежащите и офшорни компании? Защо господата Цветан Василев и Пеевски ни натрапват така зловещо кутрето си Бареков? И кой има право да клевети от национален ефир, да лъже, манипулира  и това да остава без наказание?

Източник: https://www.facebook.com/NOresharski?fref=ts&filter=2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *