Аll inclusive: Нова измама по морето

ПлажНашенски Аll inclusive е най-новата измама, която някои от родните хотелиери предлагат по Черноморието този сезон.

Самата схема включва някои скрити такси, като например паркинг, кабелна, смяна на чаршафи, шезлонг и даже минерална вода, които първоначално не са обявени в самите реклами и пакети, които туристите закупуват.

Заради многобройните сигнали на опарени клиенти са направени повече от 600 проверки във Варна и по-близките курорти от Комисията за защита на потребителите, по време на които са констатирани десетки различни нарушения. Санкциите, които реално ги заплашват, са между 500 и 10 хил. лева.

Аналогично е положението и по Южното Черноморие, където също има случаи на подобно некоректно отношение към клиентите.

Комисията за защита на потребителите е категорична, че подобни измами са абсолютно недопустими. Ниските цени, обявени в много сайтове, в крайна сметка се оказват неактуални или пък „сгрешени”. В хотелите се констатира и отсъствието на ценоразпис, поставен на видно място, на който да присъстват цените на нощувките и на останалите предлагани от заведението услуги.

Някои ресторантьори също се опитват да мамят клиентите си, предлагайки им меню без грамаж и цени. Друг използван трик пък е да няма от по-евтините ястия, за да може клиентът да си поръча от по-скъпите блюда, предлагани от заведението.

Източник: razkritia.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *