АЛЕКСАНДЪР ЙОРДАНОВ ИСКА СКРОМНОСТ ОТ ПОТОМСТВЕНИТЕ КОМУНИСТИ

Yordanov bgnes

СДС си харесват ГЕРБ за партньор и на местните избори

Наследниците на комунистическите фамилии да бъдат по-скромни, когато се представят за демократи. Това посъветва избраният за евродепутат от коалицията ГЕРБ – СДС Александър Йорданов от СДС на пресконференция в централата на партия, посветена на приключилите избори за Европейски парламент.

По думите на Йорданов днешният ден е хубав за българската демокрация и трябва да свикваме с добрите дни за България. Според него не трябва да бъдем народ, който се самоотрича, защото имаме с какво да се гордеем в демокрацията, но и никога не трябва да забравяме, че тя стана възможна благодарение на усилията на СДС.

„Имаме потенциал да възродим СДС и се надяваме той да бъде реализиран на предстоящите местни избори.“ На повечето места най-вероятно ще бъдем с ГЕРБ на местните избори, защото това го искат и нашите структури, и структурите на ГЕРБ. Това заяви лидерът на СДС Румен Христов на пресконференция в централата на партията.

По думите му ГЕРБ и СДС са водили бегли разговори по темата, но очевидно е, че когато един съюз работи добре, той би могъл да се развива. Христов изтъкна, че евроизборите били много трудни. Той не е чул дебат за Европейския съюз. Обсъждали се само вътрешнополитически теми, в които дебатите били тежки и стартирали с превес на БСП, стана ясно от думите на Христов. Той видял една много организирана партия и включването на премиера Борисов допринесало за промяна на тренда.

За СДС резултатът от евроизборите е успех, защото са успели „да спрат похода към властта на БСП“. Румен Христов изрази задоволството си, че отново десницата запазва своето преобладващо място в Европейския парламент. Той се похвали, че България ще даде повече десни депутати в ЕНП, отколкото дава Холандия например.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *