АКЦИЯ ЗА ПРОВЕРКИ НА ПЪТЯ ЗАПОЧВА В ЦЯЛА ЕВРОПА

KAT BGNES

Гастарбайтерите преминаващи през България причиняват множество катастрофи

Проверяват се товарни автомобили и автобуси. Целта е намаляване на пътните инциденти, анализите показват, че основните причини за катастрофите са неспазване на времето за почивка от шофьорите, превишаване на скоростта, употреба на алкохол и наркотици, превоз на необезопасени товари, както и претоварване на автомобилите. В българия също започва специализирана операция.

Извършват се проверки на документите на водачите на товарните автомобили и автобусите, техническото състояние на автомобилите, проверки за алкохол и силно упойващи вещества. 10% от катастрофите по българските пътища са по вина на шофьорите на тежкотоварни автомобили.

11 души са загинали, а над 80 са ранени при катастрофи само за последните три дни. През летните месеци тежките катастрофи се увеличават, огромен проблем създава транзитният трафик през България. Според шофьори много от транзитно преминаващите не спазват правилата за движение. Заради зачестилите катастрофи пътна полиция засилва контрола на всички основни пътища в страната. За последните два месеца при пътни инциденти са загинали 112 души, а 1700 са ранените.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *