WTF?! Създават противозачатъчно хапче ЗА МЪЖЕ!

противозачатъчно хапче ЗА МЪЖЕПротивозачатъчните средства, които контролират раждаемостта, до сега бяха основно за жени. Дамите можеха да избират между хапчета, спирали, гелове, ленти и какво ли още не, за да се предпазят от нежелана бременност.

Докато, господата, са силно ощетени от тази гледна точка, тъй като за тях основното средство за ограничаване на потомството си остават презервативите. Последните, както на всички е ясно, предпазват не само от бременност, но и от болестите, които се предават по полов път.

Всичко това, скоро може да се промени. Учените са на път да създадат контрацептично хапче и за силния пол. То ще действа на подобен принцип, като противозачатъчните таблетки при жените. Неговото създаване, обаче, е далеч по-сложно.

Докато при дамите, хапчето спира отделянето на яйцеклетката, то при господата, то ще трябва да намали производството на сперматозоиди. Това, според изследователите, си е чисто биологично предизвикателство, тъй като само за една секунда, мъжкото тяло е способно да отдели около хиляда и петстотин сперматозоида.

Разработването на революционната таблетка е в самото начало, като предстоят още много тестове и изследвания, които да се проведат, преди да бъде пуснато за масово производство.

Проведените до момента такива показват, че има още много какво да се желае, тъй като подобен хормонален метод при силния пол, би имал доста странични ефекти, както и изключително бавно действие.

Въпреки това, учените, които разработват контрацептива, са обнадеждени, че до няколко години ще успеят да се справят с тези проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *