WTF?! Орешарски избра сикаджия за зам.-министър на вътрешните работи

Иван Валентинов ИвановИван Валентинов Иванов е роден на 13.08.1975 г. Има магистратура по история от СУ „Св. Климент Охридски“ и по право от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Завършил е Школата за политически мениджмънт във Фрайбург, Германия. В последните шест години е главен юрисконсулт на „Билдинг Строй Експрес“ ЕООД. Преди това е ръководил офиса на „Воинтех“ ЕООД в Шумен.

Това е краткото съобщение, което изпратиха от Министерски съвет относно избора на Пламен Орешарски за зам.-министър на вътрешните работи. Малката подробност, която Правителствена информационна служба изпуска е, че от 1995 г. Иван Валентинов Иванов е управител на клона на мутренската групировка СИК в Шумен. Това става ясно при проверка в информационната система ДАКСИ. Той е син на местния бизнесмен Валентин Иванов-Шошо, който също е свързан със силовата групировка. Той е бил задържан за отвличане през 2000 г. за рекет и отвличане

Кои са СИК, може да прочетете в текста „Историята на мутрите“ на Йово Николов. Ще припомним, че основна част в дискурса на Сергей Станишев и коалиционните му партньори от ДПС и АТАКА е топлата връзка на Бойко Борисов с основателя на СИК Румен Николов-Пашата. Днес същите тези БСП и ДПС на практика са със СИК във властта.

Източник: capital.bg

Един коментар по “WTF?! Орешарски избра сикаджия за зам.-министър на вътрешните работи

  1. новина ще бъде ако откриете някой новоназначен , който не е бил задържан, не е бил агент , или поне да няма подобна информация за него,
    да обявим конкурс за НОРМАЛЕН ЧЕРВЕН , ДА АМА НЕ , ИМА ДА СЕ НАДЯВАМЕ!
    (Аз знам , че няма да срещнем такъв човек във властта, и никога не съм се надявал , защото знам как се пробива там. Ако съществуваше , нямаше да е там, но язък за наивниците, гладни , бедни и безработни, които за петдесетта лева ли, от страх ли, от дивотия или безхаберие ли , пак натресоха на власт това ЗЛО!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *